Llançament oficial del Projecte INPERSO EU Horizon

El projecte INPERSO, finançat per la Unió Europea, ofereix una solució als problemes de logística i costos relacionats amb la renovació profunda d’edificis existents, qüestió fonamental per a la transició a una economia i una societat verdes. Aquesta solució compta amb diversos assoliments tecnològics. D’una banda, les parets prefabricades avançades i la impressió 3D poden reduir dràsticament el desaprofitament, el cost i el temps de construcció al mateix temps que milloren la qualitat. D’altra banda, la calefacció i ventilació eficients combinades amb solucions innovadores d’energia renovable augmenten l’eficiència dels recursos al llarg del cicle de vida de l’edifici. Totes aquestes solucions estan recolzades per tecnologies digitals per a optimitzar el flux i l’ús de dades. El resultat és una rehabilitació d’edificis més ecològica i energèticament eficient a un preu assequible.

INPERSO es demostrarà en condicions completament operatives a València (Espanya), Velp (Països Baixos) i Vouliagmeni (Grècia). L’objectiu general de les demostracions no és només ressaltar les innovacions del projecte, sinó també generar les conclusions necessàries per a avançar el sistema a un nivell de preparació quasi comercial.

Compta amb 22 membres d’Espanya, Finlàndia, Grècia, Itàlia, Lituània, Holanda, Bèlgica, Gran Bretanya i Suïssa. El resultat d’aquest grup és un excel·lent conjunt d’institucions d’investigació i universitats, empreses i socis industrials.

La reunió de llançament es va dur a terme al juliol de 2022 a Espanya, on l’IVE i la UPV van rebre als socis en les seues instal·lacions de València, on van presentar les seues organitzacions i van parlar sobre la seua contribució al projecte.